Κόσμος

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους οίκους ευγηρίας της Ισπανίας

Η Ισπανία αποφάσισε να χορηγήσει μια τρίτη δόση εμβολίου στους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας, δεδομένης της ευπάθειάς τους.

Τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αποφάσισε σήμερα Πέμπτη (16/9) η Ισπανία, στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του υπουργείου αποφάσισε να χορηγηθεί «μια επιπλέον δόση στους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας, δεδομένης της ευπάθειάς τους, του προφίλ τους πολυπαθολογίας και του γεγονότος ότι ζουν σε κλειστά περιβάλλοντα», σημείωσε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων της Ισπανίας επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος την άνοιξη του 2020.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί επίσης σε άλλες ομάδες πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο, όπως οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ή οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες, οι οποίες αποδυναμώνουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού, συμπλήρωσε το υπουργείο, το οποίο είχε ήδη αποφασίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου μια τρίτη δόση σε ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

{https://twitter.com/SpainMMG/status/1438520498040705025}

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Β. Παπαευαγγέλου: Πρωταθλητές στους εμβολιασμούς οι φοιτητές
Τζόκερ Κλήρωση 16/9/2021: Μοιράζει τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ
Chevron Right