Κόσμος

Χωρίς ρεύμα έμειναν η Αργεντινή και η Ουρουγουάη

Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα σήμερα, καθώς βλάβη στο ηλεκτροδοτικό σύστημα της Αργεντινής και της Ουρουγουάης βύθισε στο σκοτάδι τις δύο χώρες.

Γενικευμένο μπλακ άουτ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, όπως ανακοίνωσαν μέσω του Twitter οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών.

«Μια τεράστια βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης στερεί την ενέργεια σε όλη την Αργεντινή και την Ουρουγουάη«» ανέφερε η εταιρεία Edesur Argentina.

Η UTE της Ουρουγουάης διευκρίνισε ότι στις 7.06 τοπική ώρα (13.06 ώρα Ελλάδας) από δυσλειτουργία στο δίκτυο της Αργεντινή επλήγη το σύστημα διασύνδεσης, με αποτέλεσμα «να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα καθώς και σε πολλές επαρχίες της γειτονικής χώρας».

Εκτιμάται ότι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο Τσίπρας συγκαλεί ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις
Νεκρός θρύλος του Tae Kwon Do
Chevron Right