Κόσμος

Νέες προκλήσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Μπορούμε να πάμε κολυμπώντας στο Καστελόριζο»

Συνεχίζεται αδιάκοπα η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας από τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτή τη φορά έβαλαν στόχο το Καστολόριζο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να ρίχνουν «λάδι» στη φωτιά που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή τη φορά γύρω από το Καστελόριζο, χαρακτηρίζοντας ως παράδοξο το γεγονός να ανήκει στην Ελλάδα, επικαλούμενοι τη μικρή χιλιομετρική απόσταση που το χωρίζει από την Τουρκία. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ανέφερε ότι «κολυμπώντας μπορώ να πάω στο Καστελόριζο; Ένας καλός κολυμβητής μπορεί. 2.100 μέτρα από την Τουρκία». 

Πρόσθεσε δε ότι «είναι παράδοξο αυτό το νησί να ανήκει στην Ελλάδα», ενώ ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εραϊ Γκιουτσουλέρ απάντησε ότι «οι Άγγλοι πίεσαν και το έδωσαν στους Έλληνες». 

Ονειρώξεις για ναυτικό αποκλεισμό νησιών

Στο ίδιο κανάλι, στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκαν και σενάρια ναυτικού αποκλεισμού νησιών, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της.

Όπως είπε ο διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης EFES 2022, έδωσε την εντύπωση επιχείρησης στα νησιά.

«Ο πρόεδρος είπε στην Ελλάδα ‘σταμάτα τη στρατιωτικοποίηση, δεν κάνω πλάκα’. Αυτή η δήλωση έδωσε την εντύπωση μιας επιχείρησης, αλλά εσείς λέτε πως είναι το σήμα της έναρξης μιας διαδικασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον καθηγητή του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εράι Γκιουτσουλέρ.

Με τη σειρά του, ο καθηγητής επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή αφορά «στην απομόνωση των νησιών, τον αποκλεισμό τους». «Μπορείτε να εμποδίσετε τις εισόδους και τις εξόδους των νησιών. Δηλαδή αν η Τουρκία πει ότι αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να τα αποκλείσει και να πει πως θα τερματιστεί ο αποκλεισμός όταν θα φύγουν τα όπλα. Δηλαδή δεν τους επιτρέπει να προμηθευτούν αγαθά από την υπόλοιπη χώρα», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Στον δρόμο για τη Βουλή η ρύθμιση για την τιμή στο ρεύμα: Τι γίνεται με τη ρήτρα αναπροσαρμογής
Συντεταγμένες για την «κρυφή» παραλία στην άγνωστη χερσόνησο της Αθήνας
Chevron Right