Πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν, το πρωί της Κυριακής (26/06), στην περιοχή Σεβτσενκίβκι του Κιέβου, στην Ουκρανία, όπως έγραψε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, στο Telegram. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα και ποια ήταν τα αίτια.
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, ο Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στην ανάρτησή του στο Telegram: «Ασθενοφόρα και διασώστες πηγαίνουν στον τόπο του συμβάντος. Περισσότερες πληροφορίες αργότερα. Οι κάτοικοι διασώζονται και εκκενώνονται δύο κτήρια».
Επλήγη ιστορική συνοικία του Κιέβου
Η ιστορική συνοικία, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί ένα σύμπλεγμα πανεπιστημίων, εστιατορίων και γκαλερί τέχνης. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά εγκατέλειψε την προέλασή της προς την ουκρανική πρωτεύουσα λόγω της σθεναρής αντίστασης, που ενισχύθηκε από τα όπλα των χωρών της Δύσης.
Έκτοτε, η Μόσχα και οι πληρεξούσιοί της έχουν επικεντρωθεί στον νότο και στο Ντονμπάς, μια περιοχή στα ανατολικά της Ουκρανίας που αποτελείται από το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ, αναπτύσσοντας ισχυρά στρατεύματα στις πιο μεγάλες μάχες επί ευρωπαϊκού εδάφους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.