Κόσμος

Τουσκ: Η φον ντερ Λάιεν είναι προσηλωμένη στο κράτος δικαίου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η υποψήφια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής είναι προσηλωμένη στη διατήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την ελευθερία του Τύπου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Χάρηκα που γνώρισα σήμερα την φον ντερ Λάιεν, μια εξαίρετη υποψήφια πρόεδρο της Επιτροπής, μια φίλη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, αφοσιωμένη στο κράτος δικαίου και με ένα όραμα για την διατήρηση της ενότητας της ΕΕ», τόνισε ο Τουσκ με tweet του.

Οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία) και άλλα κράτη μέλη της ανατολικής Ευρώπης αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς θεωρούσαν ότι ο Ολλανδός σοσιαλδημοκράτης τηρεί αυστηρή στάση σε ζητήματα κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μητσοτάκης: Η αναγέννηση της Ελλάδας θα έρθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση (video)
ΕΟΦ: Ανάκληση όλων των παρτίδων ομοιοπαθητικού φαρμάκου
Chevron Right