Κόσμος

Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνης.

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνης, ο οποίος υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία.

Την είδηση του θανάτου του την ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Ο Πολ Σαρμπάνης υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

 Τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του γερουσιαστή Πώλ Σαρμπάνη εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου με ανάρτησή της στο Twitter.

H κ. Σακελλαρόπουλου αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη που παρείχε ο Πωλ Σαρμπάνης στις ελληνικές θέσεις μέχρι το τέλος και το γεγονός ότι ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειαζόταν το έθνος μας.

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε μέσω twitter και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
My Style Rocks: Την πόρτα της εξόδου είδε η Μικαέλα Φωτιάδη
Έφτασαν τα φορτηγά με το εμβόλιο της Pfizer στη Βρετανία - Ξεκινούν μαζικοί εμβολιασμοί
Chevron Right