Χάος προκλήθηκε στο Ιλινόις των ΗΠΑ τη Δευτέρα, εν μέσω της παρέλασης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς.
Εκατοντάδες άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή, στο άκουσμα των πυροβολισμών, που ξεκίνησαν 10 λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης, ανέφερε η Chicago Sun-Times.
Όπως ανέφερε η αστυνομία, από το περιστατικό σκοτώθηκαν 5 άτομα, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 19.
«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα».
Δείτε βίντεο από το έντρομο πλήθος να εγκαταλείπει την παρέλαση
https://twitter.com/alexsalvinews/status/1543989258901327874
Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο μακελάρης βρισκόταν στη στέγη ενός καταστήματος όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί. Μάλιστα, φέρεται να πυροβόλησε τουλάχιστον 25 φορές.
Η παρέλαση περνούσε κοντά στην Κεντρική Λεωφόρο και τη Δεύτερη Οδό.
Αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης καθώς η αστυνομία «ανταποκρίνεται σε ένα συμβάν».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 4η Ιουλίου ματαιώθηκαν.
Σύμφωνα με το NBC Chicago, πέρυσι, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 άνθρωποι δέχτηκαν πυρά κατά τη διάρκεια του μεγάλου Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου, όπως μεταδίδει το NBC Chicago.