Κόσμος

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς

Η Γερμανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την Άμαζον, μετά τις ΗΠΑ. Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με τα συνδικάτα στη Γερμανία, που διεκδικούν υψηλότερους μισθούς.

 

Οι εργαζόμενοι σε επτά από τις αποθήκες του διαδικτυακού γίγαντα της λιανικής Amazon στη Γερμανία θα απεργήσουν διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς για τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες αυτήν την εβδομάδα και η αρχή έγινε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ανακοίνωσε η συνομοσπονδία συνδικάτων ver.di.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, υπό το σύνθημα «όχι άλλες εκπτώσεις στους μισθούς μας», προγραμματίστηκαν ώστε να συμπέσουν με τη λεγόμενη Prime Day της Άμαζον, όταν ο αμερικανικός κολοσσός των πωλήσεων λιανικής μέσω Διαδικτύου προσφέρει στους συνδρομητές της υπηρεσίας Prime μεγάλες εκπτώσεις σε επιλεγμένα είδη.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την Άμαζον, μετά τις ΗΠΑ. Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με μια με τα συνδικάτα στη Γερμανία, που διεκδικούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους των αποθηκών της Άμαζον κι έχουν προκηρύξει επανειλημμένα απεργιακές κινητοποιήσεις από το 2013.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Στη Νέα Υόρκη o υπουργός Εξωτερικών του Ιράν για τη σύνοδο του ΟΗΕ
ΕΦΚΑ: Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή των εισφορών Μαΐου
Chevron Right