Κόσμος

Η Άγκελα Μέρκελ καθιστή και πάλι σε τελετή ανάκρουσης εθνικών ύμνων

Μετά τα περιστατικά με το τρέμουλο, έμεινε σε καρέκλα στην τελετή ανάκρουσης εθνικών ύμνων.

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αποφάσισε εκ νέου να καθίσει σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής ενός ξένου ηγέτη, για δεύτερη συναπτή φορά κι ενώ μια σειρά περιστατικών όπου η επικεφαλής του γερμανικού κράτους εμφανίστηκε να τρέμει σύγκορμη έχουν εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας της.

Η Μέρκελ και η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Μάια Σάντου παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο. Κατόπιν σηκώθηκαν και αποχώρησαν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Άγγελα Μέρκελ παρέμεινε καθιστή για πρώτη φορά στην τελετή υποδοχής, με στρατιωτικές τιμές, για την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν.

Τα τρέμουλα της Γερμανίδας καγκελαρίου παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα Ιουνίου σε μια δεξίωση προς τιμή του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Μέρκελ είχε τότε απαντήσει πως το περιστατικό οφειλόταν σε αφυδάτωση, καθώς έκανε πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα.

Αύριο, 17 Ιουλίου η Άγγελα Μέρκελ γίνεται 65 ετών.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΕΡΤ: Δεν θα μεταδοθούν οι υπόλοιπες εκπομπές της Ακριβοπούλου
Στο Ελσίνκι αύριο ο Γ. Κουμουτσάκος
Chevron Right