Η Μπριζίτ Μπαρντό καταδικάστηκε από δικαστήριο στη βόρεια Γαλλία, ώστε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 5000 ευρώ για εξύβριση σε βάρος του επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας κυνηγών.
Επίσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η πρώην πρωταγωνίστρια, είδωλο του κινηματογράφου τη δεκαετία του 1960, θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει 1000 ευρώ ως αποζημίωση στον Ουιλί Σραέν, όπως και 1000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Αράς αξιώνει, από την Μπαρντό να διαγράψει, σε διάστημα 15 ημερών, από το άρθρο για το οποίο καταδικάστηκε και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματός της προάσπισης των ζώων, όλα τα αποσπάσματα που κρίθηκαν προσβλητικά και να τα αντικαταστήσει με την απόφαση, με χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
Σημειώνεται, πως σε ένα άρθρο, τον Οκτώβριο του 2019, η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτήριζε τους κυνηγούς «υπάνθρωπους αξιοθρήνητης δειλίας» και «τρομοκράτες του ζωικού κόσμου», επικαλούμενη τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τους Ουιλί Σραέν, ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα».
Απούσα την ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η Μπριζίτ Μπαρντό παραδεχόταν, σε μια επιστολή προς το δικαστήριο, πως ήταν η συντάκτρια αυτών των δηλώσεων, που διατυπώθηκαν «ίσως με σκληρό τρόπο», όμως που απαντούσαν, σύμφωνα με την ίδια, «σε μια τεράστια ανησυχία των Γάλλων».
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή προστίμου ύψους 6000 ευρώ, σημειώνοντας «την επιμονή στην παραβατική δράση» της κατηγορουμένης, έπειτα από 5 καταδίκες για δυσφημιστικές και προκατειλημμένες δηλώσεις.
Ο δικηγόρος των κυνηγών Ντενίς Ντελκούρ Πουντένξ είπε, πως είναι «πολύ ικανοποιημένος» για αυτήν την καταδίκη.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ