Κόσμος

Χάμις Χάρντινγκ: Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος επιβάτης του υποβρυχίου που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού

Αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ενός από τους επιβάτες του υποβρυχίου που «εξαφανίστηκε» κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Συνεχίζεται το θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ενώ επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα ενός από τους επιβαίνοντες. Οι επιβάτες πλήρωσαν 250.000 δολάρια για να δουν το ναυάγιο.

Ο εκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι, είναι ένας από τους επιβάτες. Μία ημέρα πριν είχε ανακοινώσει μέσω facebook πως θα κάνει το ταξίδι και σήμερα ο θετός του γιος επιβεβαίωσε μέσω σόσιαλ ότι αγνοείται.

O Χάρντινγκ ανάρτησε μία ημέρα πριν την απόφασή του να συμμετέχει στο εξερευνητικό αυτό ταξίδι, το οποίο έχει κόστος 250.000 δολάρια και πραγματοποιεί η ιδιωτική εταιρεία OceanGate Expeditions. Μάλιστα, μαζί με τον Βρετανό εκατομμυριούχο θεωρείται ότι βρίσκονται ένας διάσημος Γάλλος εξερευνητής και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποστολής στο σκάφος.

nayagio_ypobryhio_titanikos_sm1.jpg

Η πληροφορία ότι ήταν ένας από τους 4 ή 5 επιβαίνοντες του υποβρυχίου δεν είχε επιβεβαιωθεί έως ότου οικογενειακό μέλος το ανακοίνωσε στα σόσιαλ.

Ο θετός του γιος, Brian Szasz, κοινοποίησε μηνύματα ανησυχίας στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας τα εξής: «Ο πατριός μου είναι σε αυτό το υποβρύχιο». Αναρτώντας, δε, οικογενειακή φωτογραφία από την περσινή μέρα των Χριστουγέννων, σημείωσε: «Σκέψεις και προσευχές για την οικογένειά μου».

Μάλιστα, ο Χάρντινγκ συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin την περασμένη χρονιά. Κατέχει επίσης το ρεκόρ Γκίνες για τον ταχύτερη περιήγηση στη Γη μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, 46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μέσω αεροσκάφους.

titanikos_nayagio_epibatis_sm_2.jpg

Πέντε οι επιβάτες στο υποβρύχιο

titanikos_nayagio_epibatis_sm_3.jpg

Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε το πλήρωμα να επιστρέψει με ασφάλεια στην ξηρά. 

Τιτανικος, Ναυαγιο

Η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Τιτανικος, Ναυαγιο

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια κατ’ άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί. 

https://www.youtube.com/watch?v=x40SAJS2whY

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης και η ακτοφυλακή του Καναδά αναζητούν το σκάφος που διαχειρίζεται η τουριστική εταιρεία OceanGate Expeditions. Όπως αναφέρει η Daily Mail, το σκάφος ενδέχεται να έχει κολλήσει στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο αφέθηκε στη θάλασσα γύρω στις 4 π.μ. χθες, αλλά έχασε την επικοινωνία με το μητρικό σκάφος λίγο αργότερα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της OceanGate, το υποβρύχιο μπορεί να αντέξει έως και 96 ώρες κάτω από το νερό με πέντε άτομα να καταναλώνουν οξυγόνο. Πάνω από 30 ώρες μετά την αποστολή διάσωσης, δεν έχει βρεθεί πουθενά.

Από τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, το υποβρύχιο είχε μόλις 72 ώρες οξυγόνου, σύμφωνα με τον ναύαρχο της αμερικανικής ακτοφυλακής που ηγείται της προσπάθειας για την ανεύρεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο Plácido Domingo σε μια ανεπανάληπτη συναυλία στην Ιερά Μονή Τοπλού στην Σητεία
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ζήτημα εκλογικού συστήματος ή κουλτούρας;
Chevron Right