Κόσμος

Αυστραλία: Τεράστια φωτιά σε επταώροφο κτήριο – Κομμάτια πέφτουν στο έδαφος

«Το κτήριο καταρρέει, η πυρκαγιά επεκτείνεται σε γειτονικά». Απίστευτες εικόνες από την Αυστραλία.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε επταώροφο κτήριο στο κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, η οποία μάλιστα επεκτείνεται και σε άλλα, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση τουλάχιστον 100 πυροσβεστών με 20 οχήματα, όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Το κτήριο καταρρέει, ενώ η πυρκαγιά αρχίζει να επεκτείνεται σε γειτονικά κτήρια, μεταξύ των οποίων και πολυκατοικίες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι πυροσβέστες της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά σε κτήριο το οποίο βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ. Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έχει τυλιχθεί επίσης στις φλόγες.

«Τρομερή πυρκαγιά στο Σάρι Χιλς στην εκλογική περιφέρειά μου. Παρακαλώ να παραμείνετε ασφαλείς και να ακούτε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Τάνια Πλίμπερσεκ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φλεγόμενα συντρίμμια έχουν επίσης πέσει σε εξώστη γειτονικού κτιρίου, σύμφωνα με τις τηλεοπτικές εικόνες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πάνος Μουζουράκης: Το μήνυμα στα ΜΜΕ για τον γάμο του – «ήθελα κουμπάρο τον πάτερα Αντώνιο»
Ανδραβίδα: Η ώρα της κρίσης για τον 61χρονο που ξεκλήρισε πέρυσι τετραμελή οικογένεια
Chevron Right