Κόσμος

Συναγερμός στο Άμστερνταμ: Δημοσιογράφος πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου

Πανικός σε δρόμο του Άμστερνταμ. Σοβαρός ο τραυματισμός του δημοσιογράφου.    

Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο Ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ Πέτερ Ντε Βρις πυροβολήθηκε σήμερα το απόγευμα σε έναν δρόμο στο Άμστερνταμ και τραυματίστηκε σοβαρά, ανέφερε η εφημερίδα Parool, προσθέτοντας ότι ο δημοσιογράφος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της ότι ένας άνδρας δέχθηκε πυρά στο Άμστερνταμ, χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

«Ένας άντρας πυροβολήθηκε στη Λάνγκε Λαϊντεσβαρστράτ», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφερόμενη σε έναν δρόμο κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες πλατείες της πόλης. «Πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν και η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο ή τους υπόπτους». 

Ζήτησε από αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Η Parool, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες τόνισε ο Ντε Βρις πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη σκηνή του περιστατικού που εμφανίζει πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους γύρω από ένα άτομο ξαπλωμένο στο έδαφος.

Ο Ντε Βρις είναι διάσημος στην Ολλανδία, γνωστός για την ερευνητική του δουλειά, έπειτα από την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας, Φρέντι Χάινεκεν. Ο Ολλανδός ρεπόρτερ έγινε γνωστός στις ΗΠΑ για τις έρευνές του για την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χολογούεϊ το 2006.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Ο Ντε Βρις είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, που συνδέονταν με αρκετές υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΑΑΔΕ: Η προθεσμία στις αιτήσεις του ΑΣΕΠ για θέσεις εργασίας
Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση του πρώην βουλευτή του HDP, Γκεργκερλίογλου
Chevron Right