Το 2019 ήταν η χειρότερη χρονιά στη ζωή του σπουδαίου πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε. Στις 29 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, έχασε την κορούλα του, Τσάνα, από καρκίνο των οστών, σε ηλικία μόλις εννέα ετών.
Η θλίψη για την οικογένεια του άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν δυσβάσταχτη.
Ολόκληρος ο κόσμος του αθλητισμού -και όχι μόνον- είχε σπεύσει να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον παλαίμαχο άσο και τους δικούς του.
Σήμερα (7/7), προκειμένου να τιμήσει τον Ισπανό τεχνικό, ο Ιταλός Αντόνιο Φεντερίκο, του οποίου η εθνική ομάδα απέκλεισε εκείνη του Λουίς Ενρίκε στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2021, δημιούργησε ένα άκρως συγκινητικό σκίτσο.
Απεικονίζει τον Ισπανό εκλέκτορα να κάθεται στον πάγκο, δίπλα στην αδικοχαμένη κορούλα του.
«Καλό ματς, μπαμπάκα;», τον ρωτάει η μικρούλα, η οποία έχει στην πλάτη της φτερά αγγέλου και φοράει μια φανέλα της Μπαρτσελόνα.
«Ναι, αγγελάκι μου», της απαντάει ο μπαμπάς της.
«Αφιερωμένο στον Λουίς Ενρίκε», γράφει ο καλλιτέχνης αναφέρει στη λεζάντα της δημοσίευσής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
«Όλη μας η αγάπη πηγαίνει σε αυτόν και στον μικρό του φύλακα-άγγελο, που φαντάζομαι κάπως έτσι», εξηγεί.
Δείτε το συγκλονιστικό σκίτσο που έφτιαξε ο Αντόνιο Φεντερίκο:
https://www.facebook.com/antoniofedericoart/posts/347429523610219