Μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες οπαδοί στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα οποία σκοτώθηκε ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας ανέφερε την Τρίτη ότι στις 4 Αυγούστου παραδόθηκαν στην ελληνική αστυνομία, καθώς και στις αστυνομίες των χωρών που βρίσκονται στη διαδρομή του ταξιδιού, πληροφορίες ασφαλείας για τους οπαδούς.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας, λόγω πολλών ερευνών των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη συμμετοχή Κροατών πολιτών σε ταραχές στην Ελλάδα, σας ενημερώνουμε:
Στις 4 Αυγούστου 2023, η κροατική αστυνομία υπέβαλε στην ελληνική αστυνομία, καθώς και στις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών που βρίσκονται στο δρομολόγιο (Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο).
Συγκεκριμένα, πληροφορίες ασφαλείας αυτού του τύπου ανταλλάσσονται επίσης με τις χώρες στην αναμενόμενη διαδρομή ταξιδιού και η αστυνομία κάθε χώρας αξιολογεί χωριστά πώς θα ενεργήσει σε σχέση με τις πληροφορίες που τους παρέχονται.
Στο πλαίσιο της διεθνούς επικοινωνίας, η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές των χωρών στο περαιτέρω δρομολόγιο ότι στις 7 Αυγούστου, μεταξύ 03:00 και 06:00 στην έξοδο από το Μαυροβούνιο προς την Αλβανία, εντόπισαν 120 Κροάτες πολίτες στο 21ο όχημα.
Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε σχόλια από την ελληνική αστυνομία για τη μεταχείριση των Κροατών πολιτών και συλλέγονται πληροφορίες προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες».