Κόσμος

QatarGate: Ο Παντσέρι απέσυρε την έφεσή του – Παραμένει στη φυλακή

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενο ως εγκέφαλο του σκανδάλου.

Δεν εμφανίστηκε τελικά σήμερα, Τρίτη (17/1) ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης για το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ και το Μαρόκο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών, ο Παντσέρι δεν εμφανίστηκε διότι απέσυρε την έφεση που είχε ασκήσει κατά του κατηγορητηρίου.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας που διεξήγαγε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σχετικά με υποτιθέμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο Π.Π. επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών. Για δικούς του λόγους, ο Π.Π. αποφάσισε σήμερα να εγκαταλείψει την έφεσή του ενώπιον του κατηγορητηρίου. Δεν εμφανίστηκε λοιπόν. Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εισαγγελίας που μίλησε στο ΑΜΠΕ, ο Αντόνιο Παντσέρι θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι περίπου τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν θα επανεξεταστεί από το προδικαστικό Συμβούλιο (Chambre du Conseil) το αίτημα της αποφυλάκισής του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου, το προδικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την προσωρινή προφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι για ένα μήνα, ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η υπόθεσή του σήμερα θα εξεταζόταν από το Εφετείο των Βρυξελλών, όμως ο Παντσέρι ανακοίνωσε ότι αποσύρει την έφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ευρωκοινοβούλιο: Ανοίγει ο δρόμος για την άρση ασυλίας Καϊλή και Σπυράκη
Ταϊλάνδη: Η στιγμή της έκρηξης τάνκερ σε ναυπηγείο - Ένας νεκρός, 4 τραυματίες (Βίντεο)
Chevron Right