Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ο θάνατος του Αφροαμερικανού George Floyd κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα.
Από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο καταγράφει σκληρές εικόνες – κρατούσαν τον άνδρα ακινητοποιημένο μπρούμυτα στο έδαφος, ενώ εκείνος ζητούσε να τον αφήσουν να αναπνεύσει – φαίνεται πως προκύπτουν ευθύνες για τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι και αποπέμφθηκαν.
https://twitter.com/Atlantide4world/status/1265296372267433992
Όπως μετέδωσε το Reuters, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους γύρω από το σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την αποπομπή των αστυνομικών.
Μάλιστα ξέσπασαν επεισόδια όταν η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών και έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, με το πλήθος να απαντά ρίχνοντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Πλάνα που δημοσίευσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης εμφάνιζαν διαδηλωτές να προχωρούν σε βανδαλισμούς έξω από αστυνομικό τμήμα.
Νωρίτερα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Μεντάρια Αραντόντο, δήλωσε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό ύστερα από αίτημά του.