Κόσμος

Γερμανία: «Βόμβα» στα χέρια του νέου υπουργού Άμυνας τα Σινούκ – Διπλασιάστηκε το κόστος

Τα εξήντα Σινούκ που έχει παραγγείλει η Γερμανία θα κοστίσουν ακόμα και τα διπλά. 

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα καλείται να επιλύσει ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους που ορκίζεται την Πέμπτη καθώς προβλήματα παρουσιάζονται στην παραγγελία 60 στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου Chinook.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του περιοδικού Business Insider, τα 60 ελικόπτερα CH-47F Block II Standard Range (Chinook) που έχει παραγγείλει έως το 2030 η γερμανική κυβέρνηση έναντι έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, εκτιμάται τώρα ότι θα κοστίσουν σχεδόν τα διπλάσια, καθώς ο προαιρετικός εξοπλισμός που ζητά η Bundeswehr είναι ιδιαίτερα ακριβός, κυρίως επειδή κάποια συστήματα δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, η εμπλοκή στην παραγγελία των αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων δεν αποκλείεται να στοιχίσει ακόμη και τη θέση του υφυπουργού Άμυνας αρμόδιου για τους εξοπλισμούς, Μπένεντικτ Τσίμερ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Την Πέμπτη νέο αίτημα από την Εύα Καϊλή για αποφυλάκιση - Τι θα υποστηρίξει
Survivor All Star: Οι Διάσημοι, οι πανηγυρισμοί και οι «κλίκες»
Chevron Right