Ο πύραυλος – φορέας Σογιούζ – 2.1b με τον διαπλανητικό σταθμό Luna-25 εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στις 2:10 ώρα Μόσχας, ενώ στις 2:20, το ανώτερο τμήμα Fregat για τη σεληνιακή προσεδάφιση διαχωρίστηκε από το τρίτο στάδιο του φορέα εκτόξευσης.
Μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά, το ανώτερο στάδιο θα οδηγήσει τη συσκευή σε πορεία πτήσης προς τη Σελήνη και θα αποχωριστεί από αυτήν.
Σύμφωνα με τον προγραμματιστή του Luna-25, την Ένωση Έρευνας και Παραγωγής Lavochkin. S.A. Lavochkin Scientific and Production Association, η πτήση του σταθμού σε ένα κανονικό πρόγραμμα θα είναι από 4,5 έως 5,5 ημέρες.
«Μετά την επεξεργασία του παλμού πέδησης Luna-25 εισέρχεται στην κυκλική σχεδόν πολική τροχιά του τεχνητού δορυφόρου της Σελήνης με ύψος 100 χιλιομέτρων, εργάζεται σε αυτό από τρεις έως επτά ημέρες, ενώ πραγματοποιούνται προσεκτικές μετρήσεις τροχιάς για να διαμορφωθεί μια τροχιά πριν από την προσεδάφιση», αναφέρεται στις πληροφορίες της «NPO Lavochkin» για την εκτόξευση.
Στη συνέχεια θα επιλεγεί η περιοχή προσγείωσης – η κύρια ή η εφεδρική. Μετά την ανάλυση 12 υποψήφιων περιοχών στο Νότιο Πόλο της Σελήνης, επιλέχθηκαν τελικά τρεις – η κύρια, που βρίσκεται βόρεια του κρατήρα Μπογκουσλάβσκι, και δύο εφεδρικές: νοτιοδυτικά του κρατήρα Μαντσίνι και νότια του κρατήρα Πέντλαντ-A.
Μετά την προσεδάφιση του οχήματος θα ξεκινήσουν οι επιστημονικές εργασίες του «Luna-25» στην επιφάνεια, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τη Roscosmos, το Luna-25 θα πρέπει να πάρει και να αναλύσει χώμα και να διεξάγει μακροχρόνια επιστημονική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης του ανώτερου στρώματος του επιφανειακού ρεγκόλιθου κοντά στο Νότιο Πόλο της Σελήνης, καθώς και της σεληνιακής εξώσφαιρας.
Αυτή η σεληνιακή αποστολή θα είναι η πρώτη στη σύγχρονη ρωσική ιστορία. Ο προηγούμενος σταθμός, ο σοβιετικός Luna-24, εκτοξεύτηκε το 1976.
Ο «Luna-25» αποτελεί μέρος του ρωσικού σεληνιακού προγράμματος, της πρώτης ρωσικής αποστολής στη Σελήνη που πραγματοποιείται στο NPO Lavochkin για την εξερεύνηση και την πρακτική χρήση της Σελήνης και του εγγύς σεληνιακού διαστήματος με αυτόματους διαπλανητικούς σταθμούς.