Κόσμος

Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο: «Αυξάνουν την ένταση»

Για πρόκληση εκ μέρους της Ελλάδας μέσα από τη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

«Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα και να συμβάλλει στις προσπάθειές μας για ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο της κοινής και των σχέσεων καλής γειτονίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χάμι Ακσόι σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Ακσόι έκανε λόγο για καμία αλλαγή στη στάση της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση της Τουρκίας για διάλογο και διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο βλέπουμε ότι συνεχίζονται τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας στην περιοχή, τα οποία αυξάνουν την ένταση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα με Notam κήρυξε 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών που είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης κι έκλεισε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με μια μεγάλη περιοχή από τις από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2021».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο Πούτιν θα ανακοινώσει μόνος του πότε θα κάνει το ρωσικό εμβόλιο SputnikV
Γέμισε κόσμο η παραλία της Βουλιαγμένης (Βίντεο)
Chevron Right