Κόσμος

Τζορτζ Φλόιντ: Νεκρός από σφαίρες 19χρονος διαδηλωτής στο Ντιτρόιτ

Ένας 19χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε από σφαίρες όταν άγνωστος άνοιξε πυρ από το αυτοκίνητό του εναντίον διαδηλωτών στο Ντιτρόιτ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις

Ένας νεαρός σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ όταν ένας άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε όχημα τύπου SUV άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που διαδήλωνε για τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολις.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 μ.μ. της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στη συνοικία με χώρους ψυχαγωγίας του Ντιτρόιτ, Γκρίκταουν, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες διαδηλωτές, δήλωσε η εκπρόσωπος Νικόλ Κέρκγουντ και διευκρίνισε ότι στους πυροβολισμούς δεν εμπλέκεται κάποιος αστυνομικός.

Το θύμα ήταν ένας 19χρονος, σύμφωνα με την ίδια, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Dodge Durango και πυροβόλησε εναντίον του πλήθους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θύμα ή για τον δράστη.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκε από πέτρα ένας διοικητής της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

22732237.jpg

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και σύμφωνα με την αστυνομία πολλοί από τους διαδηλωτές δεν ήταν κάτοικοι του Ντιτρόιτ, μετέδωσε το δίκτυο WJBK.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ χθες βράδυ, μετά τον θάνατο του Φλόιντ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Βασίλισσες της Θράκης»: Αυτή είναι η ομάδα που ανέβηκε στην Α΄ Εθνική
ΥΠΕΞ Τουρκίας για Αγία Σοφία: Η Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά κόμπλεξ της
Chevron Right