Κόσμος

H Βρετανία ανοίγει τα δημοτικά σχολεία στις 4 Ιανουαρίου και ξεσηκώνει αντιδράσεις

Κλιμακωτή προβλέπεται η διαδικασία ανοίγματος των σχολείων, εν μέσω έντονων διαφωνιών μεταξύ του συντηρητικού κόμματος, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα πρόκειται να ανοίξουν κανονικά όλα τα δημοτικά σχολεία, μετά από έντονες πιέσεις του συντηρητικού κόμματος.

«Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ανοίξουν τα σχολεία. Αν αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού θα αυξηθεί, τότε αυτή θα είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε σχετικά μέλος του συντηρητικού κόμματος.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά λεπτή για την κυβέρνηση, καθώς οι φωνές διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών γίνονται όλο και πιο δυνατές.

Όπως υποστηρίζουν οι βρετανικές ενώσεις εκπαιδευτικών, τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, προκειμένου να γίνει ένας μεγάλος αριθμός τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πριν από ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις ισορροπίες, η κυβέρνηση αποφάσισε πως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα παραμείνει ως επί το πλείστον κλειστή, για τις επόμενες ημέρες.

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα είναι ιδιαίτερα έντονο και φαίνεται πως κανείς- συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης- δεν ξέρει τι ξημερώνει, ως προς το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, κυβερνητικές πηγές έχουν αποκαλύψει ότι οι μαθητές των περιοχών που βρίσκονται στις «επικίνδυνες» περιοχές της χώρας, ίσως δεν επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως την επόμενη εβδομάδα, όλα τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Όλα αυτά, εν μέσω προειδοποιήσεων από τους επιστήμονες ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού μεταδίδεται ταχύτατα μεταξύ των παιδιών, με τα σχολεία να έχουν καταγράψει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά μόλυνσης πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Survivor: Το Twitter «δίκασε» τον Τριαντάφυλλο - «Έπαθε Λάουρα»
Survivor 2021: Αυτοί είναι οι διάσημοι – τι γνωρίζουμε γι’ αυτούς
Chevron Right