Κόσμος

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του BBC για την παραίτηση της Τζασίντα Άρντερν – Ζήτησε τελικά συγγνώμη

Το BBC αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τον τίτλο που έδωσε σε άρθρο του για την παραίτηση της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν.

Μετά από κατηγορίες για σεξισμό, το BBC παραδέχθηκε ότι ο τίτλος που έδωσε σε είδηση αναφορικά με την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ήταν «ακατάλληλος».

Η 42χρονη Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της στις αρχές Φεβρουαρίου μετά από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, λέγοντας ότι «δεν έχει πλέον την ενέργεια» για μια νέα θητεία.

Καλύπτοντας την είδηση, το BBC World μοιράστηκε ένα άρθρο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Η Τζασίντα Άρντερν παραιτείται: Μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;»

Η συγκεκριμένη επιλογή φράσης προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες του Διαδικτύου να κάνουν λόγο για σεξισμό.

Οργή στα social media

«Γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet» με το άρθρο, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σε ποιον κόσμο ζείτε;» διερωτήθηκε οργισμένος χρήστης του Twitter.

«Είναι ντροπή, BBCWorld», κατήγγειλε μια άλλη. «Η Τζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια ηγέτιδα και διεθνής ηρωίδα. Χάρη σε αυτήν, πολλές άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα γνωρίσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εκείνη τα έκανε όλα».

Η θητεία και η δημοφιλία της Άρντερν 

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Άρντερν αντιμετώπισε την πανδημία Covid-19, μια φονική ηφαιστειακή έκρηξη και τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας, τη σφαγή 51 πιστών μουσουλμάνων σε τέμενος του Κράισττσερτς από ρατσιστή υπέρμαχο της υπεροχής της λευκής φυλής το 2019.

Πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, έχοντας κοσμήσει εξώφυλλα των περιοδικών Vogue και Time, απολαμβάνει εδώ και καιρό ποσοστά αποδοχής ρεκόρ στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα μέσα ενημέρωσης ορισμένες φορές μιλούν ακόμη και για «Jacindamania», δηλαδή για «μανία για την Τζασίντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τσίπρας: Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί είτε καλέσουν τον Ράμμο, είτε όχι
Τήνος: Κύμα «καταπίνει» καβοδέτες - Συγκλονιστικό βίντεο
Chevron Right