Κόσμος

Ουκρανία: «Περίπου 1.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλωθεί στη Χερσώνα» σύμφωνα με το Κίεβο

Οι μάχες στην Ουκρανία και, συγκεκριμένα, στη Χερσώνα με το Κίεβο να υποστηρίζει πως «1.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλωθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

Περίπου 1.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλωθεί από ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς δήλωσε ότι ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια των Ρώσων στρατιωτών να σπάσουν, την Πέμπτη (21/07), τον ουκρανικό κλοιό, οι εισβολείς βρέθηκαν περικυκλωμένοι κοντά στην κοινότητα Βισοκοπίλια.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου.

Στη Χερσώνα έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένως αντιρωσικές διαδηλώσεις τους προηγούμενους μήνες, ακόμα και επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων της διοίκησης που διόρισε η Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εξάρχεια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές και 56 προσαγωγές (Βίντεο)
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αποφάσισε να μεταβιβάσει την περιουσία του στη μικρή Λυδία
Chevron Right