Κόσμος

Πρωτοχρονιάτικες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020

Εμπρηστικός στις δηλώσεις του ακόμα και την Πρωτοχρονιά παραμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αφού ένας βουλευτής δήλωσε ότι είναι άβολο να βλέπει δικαστές να φορούν μαντίλα στο δικαστήριο, περιγράφοντας τη νοοτροπία της κύριας αντιπολίτευσης ως «φασιστική».

«Αυτό το άτομο δεν ζει σε αυτήν την εποχή. Ζει στο παρελθόν. Αυτή είναι, δυστυχώς, η σημερινή αντανάκλαση της φασιστικής αντίληψης του CHP, όπως ήταν στο παρελθόν», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη την 1η Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής του CHP, Φικρί Σαγλάρ, και πρώην υπουργός Πολιτισμού, είπε ότι αισθάνεται άβολα όταν βλέπει γυναίκες δικαστές που φορούν μαντίλα στα δικαστήρια. Οι εκπρόσωποι του CHP διευκρίνισαν ότι οι απόψεις του Σαγλάρ δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη στάση της κύριας αντιπολίτευσης επί του θέματος.

Ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αποκήρυξε επίσης τις απόψεις του Σαγλάρ, λέγοντας ότι το CHP δεν ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες ντύνονται στην καθημερινή τους ζωή, στην εργασία και ακόμη και στα δικαστήρια.

Εκτός αυτού ο Ερντογάν συνέχισε και με μία αναφορά στην μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί την περασμένη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι το στέμμα του 2020».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δένδιας: Το 2021 να είναι μια χρονιά δημιουργίας και ελπίδας
Πέθανε ο διάσημος ράπερ MF Doom
Chevron Right