Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: «Η Βουλή των Κοινοτήτων δεν μπορεί να κάνει τίποτα»

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία δεν μπορεί να εμποδίσει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα τονίσει εντός της εβδομάδας στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ότι η Βουλή των Κοινοτήτων δεν μπορεί να σταματήσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει στο φύλλο της που κυκλοφορεί η εφημερίδα The Sunday Telegraph.

«Αυτή την εβδομάδα, ο κ. Τζόνσον θα ταξιδέψει στη Γερμανία και στη Γαλλία για να επιμείνει απευθυνόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν, τον γάλλο πρόεδρο, και την Άγκελα Μέρκελ, τη γερμανίδα καγκελάριο, ότι το κοινοβούλιο δεν μπορεί να σταματήσει το Brexit», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Ο Τζόνσον αναμένεται να τους πει ότι έχουν δύο μήνες για να κλειστεί συμφωνία αποδεκτή για την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, χωρίς την οποία η Βρετανία θα αποχωρήσει άνευ συμφωνίας» την 31η Οκτωβρίου, προστίθεται.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Χιλιάδες θανάτους προκαλεί η επιδημία ιλαράς στο Κονγκό
Χορστ Ζεεχόφερ: «Όποιος πρόσφυγας επισκέπτεται τη Γερμανία πρέπει να απελαύνεται»
Chevron Right