Κόσμος

Προκαλεί εκ νέου ο Ερντογάν

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος αναφορικά με την ανατολική Μεσόγειο.

Αμετακίνητος στην προκλητική του ρητορική όσον αφορά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο παρά το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα ο Εμμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα υπερασπιστούμε στο έπακρο τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ερντογάν σε ομιλία του στην περιφέρεια Γιουσουφελί στη βορειοανατολική Τουρκία.

«Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας σε εγκαίνια αεροδρομίου στην Ρεζούντα του Πόντου, είπε ακόμα ξεκάθαρα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε το μέρος της Ελλάδας, «αλλά τα πλοία και τα γεωτρύπανά μας συνεχίζουν το έργο τους στις περιοχές που έχουμε δεσμεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Όταν θα βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι αυτοί που τώρα αντιτίθενται στην Τουρκία, θα κάνουν ουρές στην πόρτα μας»!

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Φύλακες άμμου» στη Σαρδηνία για αποτροπή κλοπών
Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία
Chevron Right