Κόσμος

Μακρόν: «Θα βοηθηθούν οι χώρες της Αμαζονίας»

Την απόφαση της συνόδου των χωρών της G7 να βοηθήσει όλες τις χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αμαζονία, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) συμφώνησαν όλοι ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αμαζονίας θα πρέπει να λάβουν βοήθεια το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Πραγματοποιούνται επαφές από τις αντιπροσωπείες μας με όλες τις χώρες της Αμαζονίας ώστε να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε πολύ σαφείς τεχνικές και οικονομικές δεσμεύσεις], είπε στους δημοσιογράφους ο οικοδεσπότης της συνόδου στην Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Η αναδάσωση είναι επίσης απαραίτητη, αλλά υπάρχουν διάφορες οπτικές μεταξύ των ηγετών «επειδή όλο το ζήτημα εξαρτάται από τις χώρες της Αμαζόνίας», που εύλογα θεωρούν σημαντική την εθνική τους κυριαρχία, είπε ο Μακρόν.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ρούχα έκτακτης ανάγκης στις παραλίες της Βαρκελώνης
Ορκίστηκε ο Μπακογιάννης- «Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων»
Chevron Right