Κόσμος

Ουκρανία: Τρεις πιλότοι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση στον αέρα

Η απώλεια των τριών πιλότων θα αποτελέσει πλήγμα για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας τεράστιας προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό των δυτικών αεροσκαφών F-16.

Τρεις Ουκρανοί πιλότοι σκοτώθηκαν αφού δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 συγκρούστηκαν στον αέρα στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Η απώλεια των τριών πιλότων θα αποτελέσει πλήγμα για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας τεράστιας προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό των δυτικών αεροσκαφών F-16, καθώς διάφορες χώρες έχουν μέχρι στιγμής δεσμευθεί να προσφέρουν στο Κίεβο 61 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη.

Η σύγκρουση σημειώθηκε χθες Παρασκευή στην περιοχή Ζίτομιρ, δυτικά του Κιέβου.

«Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Πρόκειται για μια οδυνηρή και ανεπανόρθωτη απώλεια για όλους μας», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στο Telegram, ενώ πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έβρος: «Δεν τους χτυπήσαμε, ούτε τους γδύσαμε» - Τι λέει για τα «κομμάτια» ο 45χρονος που «συνέλαβε» μετανάστες
Φωτιά στον Έβρο: Νέος συναγερμός από το 112 – Εκκενώνονται άλλοι 3 οικισμοί
Chevron Right