Κόσμος

Αστεροειδής μεγέθους του Burj Khalifa θα περάσει κοντά από τη Γη

Ένας τεράστιος αστεροειδής, μεγέθους που αντιστοιχεί σε αυτό του Burj Khalifa θα περάσει κοντά από τη Γη σε λιγότερο από έναν μήνα, σύμφωνα με τη NASA.

Πρόκειται για τον 2000 QW7 και όπως αναφέρει δημοσίευμα του Live Science, είναι μεταξύ 290 και 650 μέτρων σε διάμετρο και είναι λίγο πιο κοντός από το 828 μέτρων Burj Khalifa. Αναμένεται να περάσει κοντά από τον πλανήτη μας στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Center for Near Earth Object Studies (CNEOS) του Jet Propulsion Laboratory στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το CNEOS, ο 2000 QW7 θα περάσει εντός 0,03564 αστρονομικών μονάδων από τη Γη, απόσταση που αντιστοιχεί σε περίπου 5,3 εκατ. χλμ. Σημειώνεται πως ο αστεροειδής κινείται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο όπως και η Γη, ωστόσο οι πορείες τους δεν διασταυρώνονται συχνά : Η τελευταία φορά που πλησίασε ήταν η 1η Σεπτεμβρίου 2000. Μετά τις 14 Σεπτεμβρίου, η επόμενη αναμένεται να είναι στις 19 Οκτωβρίου 2038.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Βάσεις 2019: Η κόρη του Πολάκη πέρασε στην Ιατρική
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μας έδειξε τα 10 κορίτσια που μπαίνουν στο GNTM 2
Chevron Right