Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Τραγωδία στην Ινδονησία, στης οποία τη θάλασσα εντοπίζονται συντρίμμια μετά την εξαφάνιση επιβατηγού αεροπλάνου που μετέφερε δεκάδες επιβάτες. 

Δεν είχε αίσιο τέλος η εξαφάνιση από τα ραντάρ του επιβατηγού αεροπλάνου στην Ινδονησία, στ’ οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 60 άνθρωποι (νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 62, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά). 

Ειδικότερα, ένα αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Sriwijaya Air έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα και τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει συντρίμμια που λέγεται πως προέρχονται από αυτό, στη θάλασσα, στα ανοιχτά της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

Βίντεο και φωτογραφίες κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να κρατούν στα χέρια τους συντρίμμια που, όπως λένε, ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος.

https://twitter.com/HZLABZ/status/1347862978180345857

Πρακτορείο Xinhua: «Συνετρίβη το αεροπλάνο»

Το αεροσκάφος Β737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air, με το οποίο είχε χαθεί η επαφή λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, ο διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Bίντεο: Χαρούμενοι γονείς και παιδιά λίγο πριν τη μοιραία πτήση 

Εν τω μεταξύ, ανατριχίλα και απέραντη θλίψη προκαλεί βίντεο που ανήρτησαν γονείς λίγο πριν επιβιβαστούν στο μοιραίο αεροπλάνο που κατέπεσε στη θάλασσα της Ινδονησίας.

Τα παιδάκια τους χαίρονται, χοροπηδούν και χαιρετούν χαμογελαστά στην κάμερα των γονιών τους.

Όλοι τους είναι στο αεροδρόμιο και περιμένουν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος. Το βίντεο αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και φέρνει δάκρυα στα μάτια.  

Αυτήν την ώρα εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση στην ασιατική χώρα. Η πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο: 

https://twitter.com/sideofdorothy/status/1347850749837856772

Το Boeing 737-500 απογειώθηκε στις 14:30, τοπική ώρα, από το αεροδρόμιο Σουκάρνο-Χάτα με προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο. Ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Basarnas είπε ότι μετέφερε 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροπλάνο επέβαιναν και έξι μέλη πληρώματος, με τον συνολικό αριθμό των αγνοημένων ν’ ανέρχεται στους 62. 

Η αξιόπιστη υπηρεσία καταγραφής πτήσεων Flightradar 24 ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 έκανε βουτιά 10.000 ποδών μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της.

Ο Άγκους Χαριόνο, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας διασώσεων, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια στη θάλασσα, στα βόρεια της Τζακάρτα, όμως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι προέρχονται από το αεροπλάνο.

Ο Σουρατσμάν, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Kompas TV ότι ψαράδες βρήκαν κάτι που μοιάζει με συντρίμμια. Άλλα κανάλια έδειξαν και εικόνες από τα αντικείμενα στη θάλασσα. «Βρήκαμε μερικά καλώδια, ένα τζιν παντελόνι και μεταλλικά κομμάτια στο νερό», ανέφερε άλλος αξιωματούχος, των υπηρεσιών ασφαλείας, στον ιστότοπο CNNIndonesia.com.

Η εταιρεία Sriwijaya Air προς το παρόν δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση. Μια εκπρόσωπος της Boeing είπε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία είναι ενήμερη και παρακολουθεί την κατάσταση. «Εργαζόμαστε για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε.

Το αεροπλάνο κατασκευάστηκε πριν από 27 χρόνια. Τη στιγμή της απογείωσής του έβρεχε στο αεροδρόμιο Σουκάρνο-Χάτα.

Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και περιμένουν, κλαίγοντας, να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι. Το αεροπλάνο που χάθηκε σήμερα είναι κατά πολύ παλαιότερο μοντέλο.

Η εταιρεία Sriwijaya Air ιδρύθηκε το 2003, εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία και μέχρι τώρα δεν είχε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στο ενεργητικό της. Μόνο το 2008 ένας αγρότης σκοτώθηκε όταν ένα Boeing 737-200 ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημά του. 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ρωσία: Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα που έθαψε χιονοδρομικό κέντρο
Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Μετατίθεται για 14 μέρες η υποβολή αιτήσεων σε 4 περιφέρειες της χώρας
Chevron Right