Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Την Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση μομφής εναντίον του

Την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ και επισήμως θα ζητήσουν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε βουλευτής.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσωπων θα εισαγάγουν νόμο τη Δευτέρα ζητώντας την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Τεντ Λιου.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Λιου, ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη αποφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτες που υποστηρίζουν ένα νέο άρθρο μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη από τους υποστηρικτές του Τραμπ.

Εάν η πρόταση ψηφιστεί θετικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που θεωρείται βέβαιο, καθώς το Σώμα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που διώχθηκε δύο φορές, ενώ του απομένουν μόλις 11 ημέρες για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση ελήφθη μετά από τηλεδιάσκεψη των Δημοκρατικών στη Βουλή.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών της θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενέβη στην ειρηνική μετάβαση εξουσίας και απείλησε έναν συντονιστικό τομέα διακυβέρνησης», αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάσσουν οι βουλευτές.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
MadWalk 2020: Η Κόνι Μεταξά με τον Τάσο Ξιαρχό στο catwalk των Deux Hommes
Μόγιες: «Όλοι γνωρίζουμε το πρωτόκολλο αλλά μερικές φορές γίνονται λάθη»
Chevron Right