Κόσμος

Γάζα: Ένα στα τρία παιδιά κάτω των δύο ετών αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό

Άνευ προηγουμένου ο υποσιτισμός των παιδιών στην Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών στη βόρεια Γάζα αντιμετωπίζει τώρα οξύ υποσιτισμό και ο λιμός είναι στον ορίζοντα, δήλωσε σήμερα η κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ που λειτουργεί στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Ο υποσιτισμός των παιδιών εξαπλώνεται γρήγορα και φθάνει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα στη Γάζα», ανέφερε το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή (UNRWA) σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πέντε και πλέον μήνες αεροπορικής και χερσαίας ισραηλινής εκστρατείας στη Γάζα, την οποία προκάλεσε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα έχει μετατραπεί σε ερείπια και οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κάτοικοί της είναι εκτοπισμένοι και αντιμετωπίζουν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Νοσοκομεία στη Γάζα κάνουν λόγο για θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Το διεθνές παρατηρητήριο διατροφικής ανασφάλειας, το IPC (Integrated Food Security Phase Classification), αναμένεται να δημοσιοποιήσει σύντομα έκθεση για την έκταση της κρίσης λιμού στη Γάζα. Τον Δεκέμβριο είχε αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος λιμού στην περίοδο προβολής μέχρι τον Μάιο.

Για να κηρύξει λιμό το IPC, θα πρέπει τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού να υποφέρει από ακραίες ελλείψεις τροφίμων, με ένα στα τρία παιδιά να αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό και δύο ανθρώπους στους 10.000 να πεθαίνουν καθημερινά από πείνα ή υποσιτισμό και αρρώστια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: 10.000 καρναβαλιστές γίνονται μια παρέα στους δρόμους της πόλης
J2US: Αυθεντικό νησιώτικο γλέντι και μια συνάντηση επί σκηνής ύστερα από 34 χρόνια
Chevron Right