Ο Τζόνσον αντέδρασε λέγοντας ότι η απόφαση αυτή σημαίνει πως το κοινοβούλιο βρίσκεται στα πρόθυρα του να ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit, προκαλεί περισσότερη σύγχυση και καθυστέρηση – πρόσθεσε ότι θα καταθέτει πρόταση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Κατηγόρησε τον ηγέτη των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Τζέρεμι Κόρμπιν ότι θα υποκλινόταν σε οτιδήποτε απαιτούσαν οι Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι ο ίδιος μπορεί να αποσπάσει καλύτερη συμφωνία από τις Βρυξέλλες.
Επανέλαβε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει την 31η Οκτωβρίου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία εάν απαιτείται.
Ο Κόρμπιν από την πλευρά του αντέτεινε ότι είναι καθαρό πως σε αυτό το κοινοβούλιο δεν υπάρχει συναίνεση για αποχώρηση χωρίς συμφωνία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Θρίλερ στην Βρετανία: Εκλογές αν υπερψηφιστεί απόψε ο νόμος για την αποτροπή του no-deal Brexit