Κόσμος

Έφοδος FBI στο σπίτι Μπάιντεν: Δεν βρήκαν απόρρητα, «τσεκάρουν» σημειώσεις

Ο Μπάιντεν αναφέρει ότι συνεργάστηκε πλήρως με τους αστυνομικούς.

Με άδεια χέρια έφυγαν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI, αφού δεν βρήκαν απόρρητα έγγραφα στην κατοχή του Τζο Μπάιντεν, στο παραθαλάσσιο σπίτι του στο Ρέχομποθ, μετά από την έρευνά τους την Τετάρτη (1/2).

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος του, Μπομπ Μπάουερ, την ώρα που η κρίση με τα έγγραφα του Λευκού Οίκου παίρνει νέα μια ανησυχητική τροπή για τη διοίκηση, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πήρε ωστόσο κάποιο υλικό και χειρόγραφες σημειώσεις, που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17), για περαιτέρω εξέταση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι συνεργάστηκε πλήρως με τους αστυνομικούς στην έρευνα που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες στο σπίτι του αξίας 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην παραλιακή πόλη.

Η σημερινή έρευνα στο θερινό σπίτι του στο Rehoboth είναι η πρώτη φορά που το FBI διεξάγει έρευνα εκεί. Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου στις 11 Ιανουαρίου διεξήγαγαν έρευνα στο Rehoboth και στην κατοικία του Γουίλμινγκτον.

Ενώ στο Γουίλμινγκτον βρέθηκαν απόρρητα αρχεία από τους δικηγόρους, η έρευνα στο Rehoboth δεν είχε τέτοια αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Μπάουερ.

Το FBI δεν έχει σχολιάσει την έρευνα, καθώς ήταν συναινετική η απόφαση και δεν ζητήθηκε ένταλμα.

Η ανακοίνωση της έρευνας έρχεται μία ημέρα αφότου ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του επιβλέποντας την έρευνα για τα απόρρητα έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών θα είναι Δημοκρατία ή Μητσοτάκης
Ο καιρός αύριο Πέμπτη 2/2
Chevron Right