Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε γνωστό ότι ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Μπράιαν Ντίζι θα εγκαταλείψει τη θέση του.
Στη γραπτή δήλωσή του, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι ο Ντίζι, ο οποίος τον βοήθησε με τις οικονομικές πολιτικές τα τελευταία δύο χρόνια, εγκατέλειψε τη θέση του.
Επισημαίνοντας ότι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η οικονομική κρίση κυριαρχούσαν στη χώρα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι συνεργάστηκαν με τον Ντίζι απέναντι σε αυτά τα προβλήματα.
Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι ο Ντίζι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας δηλώνοντας ότι «ο Μπράιαν έχει μια μοναδική ικανότητα να μετατρέπει τις πολύπλοκες προκλήσεις πολιτικής σε συγκεκριμένες δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή του αμερικανικού λαού».
Επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του Ντίζι ήταν μεγάλος σε σημαντικά βήματα που έγιναν για την οικονομία της χώρας, όπως το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης, ο διμερής νόμος για τις υποδομές, ο νόμος για τα τσιπ και την επιστήμη και ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ντίζι και την οικογένειά του για τη συμβολή τους.
Ο Μπάιντεν δεν μοιράστηκε καμία πληροφορία σχετικά με το ποιος θα είναι ο νέος διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.
Νωρίτερα, στις 27 Ιανουαρίου, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρον Κλέιν θα αποχωρήσει από τη θέση του και θα αντικατασταθεί από τον Τζεφ Ζιντς. Ο Ζιντς ανέλαβε τα καθήκοντά του από την 1η Φεβρουαρίου.