Κόσμος

Η Γερμανία ενέκρινε και επίσημα την εξαγωγή αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής SZ, οι εταιρίες Rheinmetall και Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) προτίθενται να επισκευάσουν δεκάδες άρματα Leopard 1, προκειμένου να παραδοθούν στην Ουκρανία.

«Η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει πλέον την εξαγωγή αρμάτων μάχης Leopard 1 προς την Ουκρανία», ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας σημερινό σχετικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξέδωσε άδεια εξαγωγής για άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία», δήλωσε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, σημειώνοντας ότι τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία. Λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αρμάτων και τον χρόνο παράδοσής τους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, θα δοθούν «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της SZ, οι εταιρίες Rheinmetall και Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) προτίθενται να επισκευάσουν δεκάδες άρματα Leopard 1, προκειμένου να παραδοθούν στην Ουκρανία. Η πρώτη ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να παραδώσει συνολικά 139 άρματα μάχης Leopard 1 και 2, εκ των οποίων τα 22 Leopard 2 εντός του έτους, από το δικό της απόθεμα.

Προβλήματα ωστόσο διαπιστώνονται στην εξασφάλιση των απαιτούμενων πυρομαχικών, των 105 χιλιοστών. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία έχει προμηθευτεί 250 Leopard από τη Γερμανία, μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να παραδώσει τα αντίστοιχα πυρομαχικά, όπως και στην περίπτωση των αρμάτων Gepard.

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποστολή 14 αρμάτων μάχης Leopard 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το Politico για τα πολυτελή ταξίδια του Μαργαρίτη Σχοινά σε Κατάρ και ΗΑΕ
Πρόσθετη στήριξη 25 εκατ. ευρώ για την αποναρκοθέτηση στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Chevron Right