Η KFOR ανέφερε ότι στον λογαριασμό της στο Twitter μετά τη συνάντηση του διοικητή της KFOR, Ούγγρου υποστράτηγου Φερένς Κογιάρι, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και την επικεφαλής της Αποστολής Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο UNMIK, Λιβανέζα Καρολάιν Ζίαντεχ.
«Ο υποστράτηγος Φερένς Κογιάτι, διοικητής της KFOR, υποδέχθηκε την κα Καρολάιν Ζίαντεχ, ειδική αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της UNMI Κοσσυφοπεδίου. Η διατήρηση τακτικών επικοινωνιών και στενής συνεργασίας είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο» αναρτήθηκε στο Twitter από την KFOR
Major General Ferenc Kajári, #KFOR Commander, received Ms. Caroline Ziadeh, Special Representative of the UN Secretary-General and Head of @UNMIKosovo. Maintaining regular communications and close cooperation is crucial for supporting peace, security and stability in #Kosovo. pic.twitter.com/XI2OYhPmXE
— NATO Kosovo Force – KFOR (@NATO_KFOR) February 8, 2022
Η Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου ( KFOR ) είναι μια διεθνής ειρηνευτική δύναμη υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.
Η KFOR ανέλαβε δράση στο Κοσσυφοπέδιο στις 11 Ιουνίου 1999, δύο ημέρες μετά την έγκριση της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εκείνη την εποχή, το Κοσσυφοπέδιο αντιμετώπιζε μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γιουγκοσλαβία σε δράση κατά του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UÇK) σε καθημερινές εμπλοκές. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει το Κοσσυφοπέδιο ως πρόσφυγες μέχρι τότε και πολλοί δεν επέστρεψαν ποτέ.
Η KFOR μεταβιβάζει σταδιακά τις αρμοδιότητες στην Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου που ιδρύθηκε το 2009 και σε άλλες τοπικές αρχές. Επί του παρόντος, 28 κράτη συνεισφέρουν στην KFOR, με συνδυασμένη δύναμη περίπου 4.000 στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.