Κόσμος

Τουρκία: Δεν προκλήθηκαν ζημιές στον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού

Ανακοινώθηκε ότι ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές στο υπό κατασκευή έργο του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού στην περιοχή Γκιουλνάρ της Μερσίνας, που απέχει περίπου 400 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού.

Η Αναστασία Ζοτέεβα, Γενική Διευθύντρια της Akkuyu Nükleer AŞ, προέβη σε γραπτή δήλωση σχετικά με το έργο του ΑΗΣ Ακουγιού μετά τον σεισμό, το επίκεντρο του οποίου ήταν στην περιοχή Παζαρτζίκ του Καχραμανμαράς και επηρέασε συνολικά 10 επαρχίες.

Η Ζοτέεβα δήλωσε: «Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν η περιοχή Πάζαρτζικ του Καχραμανμαράς, έγινε αισθητός με ένταση περίπου 3 στην περιοχή όπου βρίσκεται ο ΑΗΣ Ακουγιού. Οι ειδικοί μας δεν εντόπισαν καμία ζημιά στα κτήρια, τον εξοπλισμό και τους γερανούς στην περιοχή μας. Οι εργασίες κατασκευής και συναρμολόγησης συνεχίζονται στο εργοτάξιο».

Αναφέροντας ότι θα παρασχεθεί κάθε είδους υποστήριξη σε όσους υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, η Ζοτέεβα συνέχισε λέγοντας ότι, «μεταξύ των υπαλλήλων, αυτή τη στιγμή γίνονται τα απαραίτητα πράγματα για την κάλυψη των βασικών αναγκών της σεισμογενούς ζώνης. Οι μονάδες έκτακτης ανάγκης της Akkuyu Nükleer, η Μονάδα Κινητοποίησης και οι Μονάδες Πολιτικής Άμυνας και Προστασίας Έκτακτης Ανάγκης, ετοιμάζονται να στείλουν εξοπλισμό και προσωπικό στην περιοχή για μετασεισμική βοήθεια σε συνεργασία με το AFAD, το κέντρο έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία. Ευχόμαστε το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους συγγενείς τους. Ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα ανακτήσουν την υγεία τους το συντομότερο δυνατό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κύπρος: Ες αύριον τα σπουδαία από το ΔΗΣΥ για τον ποιον θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των εκλογών
Survivor All Star: «Δικάζει» ο Μισθοφόρος – ποιοι τρώνε και πίνουν σε γνώση της παραγωγής;
Chevron Right