Αδιάκοπη μάχη δίνουν για τρίτο 24ωρο τα σωστικά συνεργεία σε Τουρκία και Συρία προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται ζωντανούς μετά τον φονικό σεισμό.
Άνθρωποι που βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια με τη βοήθεια των κινητών τους προσπαθούν να στείλουν μήνυμα ζωής ώστε να μπορέσουν οι διασώστες να τους εντοπίσουν.
Σωτήριο αποδείχθηκε το μήνυμα που ανέβασε στα social media ο φοιτητής Μπόραν Κουμπάτ, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.
Ο Μπόραν μίλησε στον Guardian περιγράφοντας την κατάσταση κάτω από τα συντρίμμια και τον τρόπο με τον οποίο εντόπισαν τον ίδιο και την οικογένειά του τα σωστικά συνεργεία.
Ο 20χρονος φοιτητής τράβηξε ένα βίντεο όσο ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια στο οποίο αναφερόταν στο ακριβές σημείο που ήταν παγιδευμένος μαζί με τη μητέρα του και τους δύο θείους του.
«Όποιος το βλέπει αυτό, παρακαλώ ελάτε να βοηθήσετε. Σας παρακαλώ, ελάτε να μας σώσετε», ανέφερε ο Μπόραν Κουμπάτ, στο βίντεο που ανέβασε.
«Η μαμά μου είναι ΟΚ. Είμαστε κάτω από τα συντρίμμια, στον δεύτερο όροφο. Δεν μπορώ να ακούσω πολύ καλά τον θείο μου», ακούγεται να λέει ο φοιτητής στο βίντεο.
Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες απεγκλώβισαν τον Μπόραν Κουμπάτ και την οικογένειά του, σύμφωνα με τον Guardian.
«Είχα μαζί μου το τηλέφωνό μου, οπότε σκέφτηκα ότι αν ανέβαζα ένα βίντεο στα social media θα μπορούσαν να το δουν οι φίλοι μου και να φτάσουν εκεί που ήμασταν. Έτσι μας βρήκαν», δήλωσε ο Μπόραν μετά τον απεγκλωβισμό του.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία είναι αδιάκοπες καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Ο τραγικός απολογισμός έχει φτάσει σχεδόν τα 10.000 θύματα σε Τουρκία και Συρία.
Στην γειτονική χώρα βρίσκεται ήδη από τη Δευτέρα (6/2) κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ενώ προ ολίγου αναχώρησε και δεύτερο από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις.
Δείτε το βίντεο από τον Guardian: