Το Ισραήλ έπληξε, σήμερα (30/03), όχημα που μετέφερε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών έξω από τη λιβανική μεθοριακή πόλη Ρμέις, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν παρατηρητές, έκαναν γνωστό στο Ρόιτερς δύο πηγές στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, Αβιτσάι Αντράι, αρνήθηκε ότι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το όχημα της UNIFIL, της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως, «αντίθετα με τις πληροφορίες, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν έπληξαν όχημα της UNIFIL σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ρμέις».
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχόλιο από τη UNIFIL ούτε από την αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ UNTSO. Πάντως, μία από τις πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας είπε ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις τεχνικοί παρατηρητές του ΟΗΕ και ένας λιβανέζος διερμηνέας. Η πηγή αυτή, καθώς και μια δεύτερη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι το ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε τον τραυματισμό επιβατών του οχήματος.
Το Ισραήλ ανταλλάσσει πυρά με την ένοπλη λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο εδώ και σχεδόν έξι μήνες, παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα.
Πάνω από 32.000 οι νεκροί στη Γάζα
Τουλάχιστον 32.705 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.190 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε, το Σάββατο (30/03), το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.