Κόσμος

«Έδωσε» τον πατέρα του στο FBI για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο νεαρός απειλήθηκε από τον πατέρα του, αλλά δεν δίστασε να τον καταδώσει στο FBI για την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Στις 19 Ιανουαρίου, ο Guy Reffitt, ένας από τους ταραχοποιούς που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, απείλησε τα παιδιά του πως θα τα σκοτώσει εάν τον κατέδιδαν στο FBI.   

«Οι προδότες πυροβολούνται», είπε ο 48χρονος μιλιταριστής στον γιο και την κόρη του.  

https://twitter.com/nypost/status/1351439523838881794 

Ωστόσο, ο 18χρονος Jackson Reffitt, ο γιος του Τεξανού, αποδείχτηκε πολύ γενναίος για να υπακούσει τον ακροδεξιό πατέρα του.  

Ο νεαρός πληροφόρησε στους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για την εμπλοκή του πατέρα του στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ουάσιγκτον και μάλιστα δηλώνει πως θα το ξανάκανε.  

Ο Jackson Reffitt μίλησε στο Fox 4 για την «ηθική υποχρέωση» που είχε.

«Ήταν η ηθική μου πυξίδα […] να κάνω, όχι μόνον ό,τι πίστεψα πως θα προστάτευε την οικογένειά μου, αλλά και τον ίδιο τον μπαμπά μου», είπε χαρακτηριστικά. «Θα το έκανα ξανά», προσέθεσε. 

Στον πατέρα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, ο Jackson Reffitt επιβεβαίωσε πως ο πατέρας του αποτελεί μέλος ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης. 

«Η αστυνομία θα μπορούσε να έρθει σε οποιαδήποτε στιγμή -σε κακιά στιγμή- και ο μπαμπάς μου θα μπορούσε να ανοίξει πυρ», τόνισε. Ο 18χρονος, λοιπόν, ενημέρωσε τις Αρχές για να προστατεύει και τον πατέρα του, καθώς έκρινε πως η αντίδρασή του θα τον οδηγούσε στον θάνατό του.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Survivor 2021: Ο Κονδυλάτος τα έχωσε στον Κοψιδά - «Αυτός ο μ@λ...»
Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη
Chevron Right