Κόσμος

Συγκλονιστικά βίντεο: Τρεις νεκροί στις ΗΠΑ από τον τυφώνα «Ελέν» – Το «μάτι» έφτασε Φλόριντα

Μεγάλες καταστροφές από τον τυφώνα. Συγκλονίζουν τα βίντεο.

Τρεις νεκροί και πολλές καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το χτύπημα του τυφώνα «Ελέν» στις ΗΠΑ, ο οποίος μάλιστα ενισχύθηκε χθες Πέμπτη (26/9) σε «εξαιρετικά επικίνδυνο» φαινόμενο κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Ο τυφώνας έφτασε πλέον στην ξηρά της Φλόριντας -της τρίτης πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας- πλήττοντας το Big Bend, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να εξαπολύει απειλητικά για τη ζωή κύματα καταιγίδας, πλημμυρικές βροχοπτώσεις και καταστροφικούς ανέμους, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για θανατηφόρο κύμα καταιγίδας στον κόλπο Apalachee.

«Με βάση δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της NWS (σ.σ. της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας), το μάτι του (κυκλώνα) Ελέν έφθασε στην ξηρά» στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ, στη βόρεια Φλόριντα, «περί τις 23:10» (σ.σ. τοπική ώρα· 06:10 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το NHC.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί από τις αρχές τουλάχιστον τρεις θάνατοι:

  • Φλόριντα: Ένας νεκρός μετά την πτώση πινακίδας και τη σύγκρουση με αυτοκίνητο που οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Interstate 4 κοντά στην Ybor City στην Τάμπα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ron DeSantis.

  • Τζόρτζια: Δύο σκοτώθηκαν αφού παρασύρθηκαν από ανεμοστρόβιλο που σχετίζεται με το σύστημα καταιγίδας από τον τυφώνα Ελέν στο Άλαμο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης στο CNN.

Βίντεο από το χτύπημα της «Ελέν»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μεταναστευτικό: 163 διασώσεις το τελευταίο 24ωρο – Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή
Γιώργος Μαζωνάκης: Η γυμνή φωτογραφία του και το μήνυμα - «Μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή»
Chevron Right