Η Κέιτ Μίντλετον δεν είναι η πρώτη βασιλική ασθενής που επισκέπτεται την Κλινική του Λονδίνου, όπου το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η Κλινική του Λονδίνου είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο, ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και άνοιξε από τους γονείς της βασίλισσας Ελισάβετ, τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη μητέρα, όταν ήταν γνωστοί ως Δούκας και Δούκισσα της Υόρκης το 1932. Μια ομάδα κορυφαίων ειδικών ιατρών ενώθηκε για να σχεδιάσει μια νέα εγκατάσταση με τις υψηλότερες προδιαγραφές για τα ιατρικά και κτιριακά πρότυπα, και έκτοτε υπάρχουν διάφοροι βασιλικοί δεσμοί με την εγκατάσταση.
Ο θείος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Δούκας του Ουίνδσορ, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο μάτι στην κλινική το 1960, και η αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, υποβλήθηκε εκεί σε θεραπεία για να αφαιρεθεί μια καλοήθης δερματική βλάβη το 1980.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο επί 73 χρόνια σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην Κλινική του Λονδίνου τον Ιούνιο του 2013 και παρέμεινε εκεί για 11 ημέρες, ανέφερε το BBC.
Άλλοι διάσημοι ασθενείς ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντονι Ήντεν.
Η βασιλική οικογένεια στήριξε την κλινική
Με την πάροδο των ετών, μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν υποστηρίξει το έργο του νοσοκομείου, το οποίο είναι επίσης εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, ανοίγοντας νέα τμήματα.
Ο βασιλιάς Κάρολος άνοιξε το τμήμα φυσιοθεραπείας όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας το 1989 και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα παρουσίασε τη μονάδα μαγνητικής τομογραφίας στο ακτινολογικό τμήμα το 1991. Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαινίασε την υπερσύγχρονη μονάδα για τον καρκίνο το 2010, και η Κλινική του Λονδίνου έλαβε το βραβείο της βασίλισσας για την επιχειρηματικότητα το 2011. Την ίδια χρονιά, η ξαδέλφη της Αλεξάνδρα εγκαινίασε το νέο οφθαλμολογικό κέντρο και η βασίλισσα Καμίλα εγκαινίασε τη μονάδα εντατικής θεραπείας το 2017 ως δούκισσα της Κορνουάλης.
Με περισσότερους από 1.000 νοσηλευτές και δυνατότητα αντιμετώπισης περίπου 155 διαφορετικών παθήσεων, ο ιστότοπος του νοσοκομείου περιγράφει τις υπηρεσίες του ως ικανές να «ειδικεύονται στη φροντίδα και τη θεραπεία πολύπλοκων ιατρικών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η γυναικεία υγεία, η ουρολογία και η ορθοπεδική, όλα σε ένα υψηλής ποιότητας ιδιωτικό περιβάλλον».
Ο ιατρικός κόμβος στη συνοικία Marylebone του Λονδίνου διαθέτει επτά κύριες χειρουργικές αίθουσες, τρεις πρόσθετες αίθουσες και έξι ειδικούς θαλάμους για χειρουργικές επεμβάσεις στην ουρολογία, τη γυναικολογία, τη θωρακοχειρουργική, την ορθοπεδική και τις επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη, καθώς και ειδικούς κλινικούς νοσηλευτές για περισσότερες από δώδεκα διαφορετικές παθήσεις.
Προσφέροντας τεχνολογία αιχμής ως μέρος των θεραπευτικών υπηρεσιών της, η Κλινική του Λονδίνου έγινε το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο που προσέφερε ρομποτική χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του προστάτη το 2005, μία από τις πολλές «πρωτιές» στην σχεδόν 100χρονη ιστορία της. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παρέχει φροντίδα σε βαρέως πάσχοντες και μετεγχειρητικούς ασθενείς με 13 δωμάτια ασθενών και σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Κορυφαίες παροχές
Ο βραβευμένος σεφ Paul O’Brien συνεργάζεται με διατροφολόγους για να προσφέρει εξατομικευμένα μενού τροφίμων. Το κρέας προέρχεται από την κρεαταγορά Smithfield, τα ψάρια προέρχονται από το Billingsgate και πολλά άλλα. Το 2021, ο σεφ O’Brien ανακηρύχθηκε μεταξύ 44 «μαγειρικών ηρώων» από τη συντεχνία Craft Guild of για το έργο του στην κοινότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Το φαγητό ήταν καταπληκτικό, ποικίλο μενού και νόστιμες επιλογές», δήλωσε ένας πρώην ασθενής μέσω κριτικών στο Google.
Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το καφέ του χώρου- το Devonshire Coffee Shop για χειροποίητα σάντουιτς από το Soho Sandwich Company, γλυκά από το Paul Rhodes Bakery και καφέ Lavazza.
Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο με δωρεάν προϊόντα περιποίησης Molton Brown και καθαρές πετσέτες καθημερινά. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα ανακλινόμενα κρεβάτια, τηλεόραση HD, τηλέφωνο, ραδιόφωνο και κλιματισμό.
«Η εξαιρετική φροντίδα των ασθενών είναι τρόπος ζωής για εμάς», αναφέρει η ιστοσελίδα και προσθέτει: «Οι νοσηλευτές, οι κλινικοί μας και οι ομάδες υποστήριξης είναι αφοσιωμένοι στη φροντίδα ενός πολύ μικρού αριθμού ασθενών, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για εσάς».
Οι επισκέπτες επιτρέπονται μέχρι τις 9:30 μ.μ., αλλά τα παιδιά δεν επιτρέπονται, εκτός αν υπάρχει ειδική αίτηση που πρέπει να εγκριθεί από τους προϊσταμένους.
Πηγές του παλατιού λένε στο PEOPLE ότι η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, είναι «καλά» μετά την επέμβαση που έκανε στην κλινική του Λονδίνου την Τρίτη. Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Κέιτ έκανε την επέμβαση σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, στην οποία ανέφερε ότι ήταν επιτυχής. Το PEOPLE εκτιμά ότι το θέμα δεν έχει σχέση με τον καρκίνο.
«Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα πριν από το Πάσχα», ανέφερε εν μέρει η ανακοίνωση. «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της- και την επιθυμία της να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της».
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εθεάθη να φεύγει από την κλινική του Λονδίνου την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της παραμονής της, όπως ανακοίνωσε το παλάτι, που θα διαρκούσε 10 έως 14 ημέρες, προτού επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της.