Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι η δολοφονημένη κόρη του, Ντάρια, θυσιάστηκε για την πατρίδα της, κατά τη διάρκεια ομιλίας που έβγαλε ο ίδιος στην επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα την Τρίτη στη Μόσχα.
«Πέθανε για τη νίκη μας, τη ρωσική νίκη μας, για χάρη της Ορθοδοξίας της χώρας μας, του κράτους μας», είπε χαρακτηριστικά.
«Από μικρή, οι πρώτες της λέξεις, που φυσικά της μάθαμε, ήταν η Ρωσία: το κράτος μας, ο λαός μας, η αυτοκρατορία μας», προσέθεσε ο Ντούγκιν, στεκόμενος μπροστά στο φέρετρο με το άψυχο σώμα της κόρης του, παρουσία της συζύγου του Ναταλία Μελέντιεβα και αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων.
«Δεν φοβόταν, ενώ το τελευταίο πράγμα που είπε, όταν μιλήσαμε στο Φεστιβάλ Παράδοσης, ήταν: «Μπαμπά, νιώθω πολεμίστρια, νιώθω ηρωίδα. Θέλω να είμαι έτσι, δεν θέλω άλλη μοίρα. Θέλω να είμαι με τους ανθρώπους μου, με τη χώρα μου», τόνισε ο Ντούγκιν.
«Στην τελευταία διάλεξή μου, ήμασταν ο ένας δίπλα στον άλλον και της είπα ότι η ιστορία μας είναι μια διαρκής μάχη μεταξύ του φωτός και του σκότους, ο Θεός και ο αντίπαλός του. Και ότι τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν και στην πολιτική κατάστασή μας και στον πόλεμο μας ”στην” Ουκρανία, όχι ”με” την Ουκρανία. Αυτό είναι επίσης μέρος αυτού του πολέμου: φως και σκοτάδι», συμπλήρωσε.
Δείτε το:
Ο Ντούγκιν επεσήμανε ότι «μπορούσε να αισθανθεί πόσο χαρούμενη ήταν», καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία απένειμε στην Ντούγκινα μετά θάνατον διάταγμα θάρρους, σε διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν τη Δευτέρα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος έστειλε τη Δευτέρα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ντούγκινα.
Η Ρωσία κατηγόρησε τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες για τη δολοφονία της, όπως μετέδωσε το TASS τη Δευτέρα. Πάντως, η Ουκρανία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) μυθοπλασίες.