Κόσμος

Τουρκία: Ποτέ δεν είναι αργά για θαύματα – 10χρονη επιβίωσε για 8 μέρες στα ερείπια

Μια χαραμάδα ελπίδας ανάμεσα στα ερείπα και στον θάνατο 8 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Μετρούν πάνω από 35.000 νεκρούς Τουρκία και Συρία.

Οι ελπίδες των διασωστικών συνεργείων που παραμένουν στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες. Οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί μετά από μία εβδομάδα από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία είναι σχεδόν μηδανιμές. 

Κι όμως ανάμεσα στον ατελείωτο πόνο, την οργή και τον θάνατο συμβαίνουν μερικά θαύματα. 

185 ώρες μετά τον πρώτο φονικό σεισμό η 10χρονη Ayça Çebni βλέπει ξανά το φως, χάρη στις επίμονες προσπάθειες των διασωστών στην περιοχή Καχραμάνμαρας . 

Σχεδόν 8 ημέρες κατάφερε να επιβιώσει εγκλωβισμένη στα ερείπια του σπιτιού της, χωρίς φαγητό και νερό, είναι ένα ακόμα παιδί – θαύμα, που του δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Δείτε τη στιγμή του απεγκλωβισμού της: 

Δύο ώρες νωρίτερα, στην περιοχή Χατάι, απεγκλωβίζεται ζωντανός ακόμη ένας άνθρωπος.

Θαύμα είναι και η περίπτωση της 6χρονης Hivay, που ανασύρθηκε ζωντανή μέσα από το κτήριο που είχε καταρρεύσει στην πόλη Αντιγιαμάν/

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1625098537234046980

Οι προσπάθειες των συνεργείων συνεχίζονται ακόμη και τώρα, και όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα για το επόμενο θαύμα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αναμένοντας τα μηνύματα Μπλίνκεν
Διακοπή ρεύματος σήμερα 14/2 σε πολλές περιοχές της Αττικής - Οι ώρες
Chevron Right