Πρώτα να δούμε τα κουίζ της ημέρας – αρχίζοντας από το πρώτο.
Τι θα ρωτήσει ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, αν τον συναντήσει στο δρόμο;
-Α: Πρόεδρε , πως είναι το καινούργιο γραφείο;
-Β: Πως πήγε η εκδρομή στα πατρώα εδάφη;
Γ: Τι λες, θα έχουμε βαρύ χειμώνα εφέτος;
Δ: Είδες πόσο εύκολο ηταν; – Εννοώντας , να τελειώνει με τους γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου;
Η στήλη συστήνει να βάλετε όλα τα λεφτα στο τελευταίο.
Δεύτερο κουίζ, μιας μόνο ερώτησης: τι σχέση εχει με το «αυγό του Κολόμβου» ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ;
Πανεύκολη απάντηση: Δεν γέννησε ή κότα το αυγό, αλλά το αυγό την κότα – σίγουρα πράγματα.
Σε κομματική μετάφραση: δεν δημιούργησε ο Κασσελάκης το μπάχαλο, το μπάχαλο έφερε τον Κασσελάκη.
Και για οσους δεν το έπιασαν: δεν ευθύνεται ο πρόεδρος για οσα κάνουν Πολάκης, Πάππας, Δούρου, Τακτή, Αυγέρη, Γ. Τσίπρας και ο ναύαρχος, που βγήκε στη στεριά. Αυτοι ευθύνονται για οσα κανει ο πρόεδρος.
Κοντολογίς, το μπάχαλο προϋπήρχε .
Το 2019 ο Θεός της πολιτικής τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατι δεν έκανε τα αυτονόητα, μετά το 2018.
Όταν έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο και σταθεροποίησε την οικονομια, χωρίς να χυθεί άλλο αίμα εργαζόμενων, και συνταξιούχων.
Ωστόσο, ο Μεγαλοδύναμος τον έριξε στα μαλακά και μαζί του έκανε ένα δώρο:
– Τον χειρότερο Πρωθυπουργό και τη χειρότερη κυβέρνηση που ειχε η μεταπολιτευτική Ελλάδα.
Την προίκισε μάλιστα με ό,τι χειροτερο υπάρχει την πολιτική: εθισμό σε διαφθορά, αδιαφάνεια, ταξική μονομέρεια, διαπλοκή, ακροδεξιες πρακτικές, υποταγή στους «νταβατζήδες».
Μαζί με αυτά και το πάθος να «ακούει» ό,τι κινείται στο δημόσιο χώρο. Είτε μέσω της ΕΥΠ, είτε δίνοντας μέρος της δουλειάς «φασόν» σε εξωτερικούς συνεργάτες
Το τελευταίο είχε ιδεολογική συνέπεια: όταν ιδιωτικοποιείς τα πάντα , πρέπει να ιδιωτικοποιήσεις και τις υποκλοπές.
Με άλλα λόγια: η μοίρα της πολιτικής τοποθέτησε στα έγκατα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και τις βόμβες για την ανατίναξή της.
Αλλά στις πλάκες, που παρέδωσε ο Μωυσής στον Τσίπρα -ως «μάνιουαλ» μετά την ήττα – υπηρχε ένα υστερόγραφο δίκην πυροκροτητή.
«Άλλαξε το τιμημένο»- και λέγεται ότι άλλο επίθετο χρησιμοποίησε.
Ωστόσο επειδή τίποτε δεν αλλαξε στον μετα το 2019 στον ΣΥΡΙΖΑ, ο προφήτης, πήρε πίσω το δώρο και ήλθαν οι θεομηνίες Μαίου – Ιουνίου.
Ίσως έστω εκείνη τη στιγμη ο Τσίπρας, ως μόνος εκλεκτός του Θεού στο μαγαζί, αντι το ρίξει τον Ελύτη – «εγώ φεύγω, εσείς να δουμε τώρα», έπρεπε να προτιμήσει την πρακτική του Μάο: «Φωτιά στο Γενικό Επιτελείο»
Δεν το έκανε και η στήλη αποδεικνύεται Κασσάνδρα , όταν παρέπεμπε στη φράση του Κολοκοτρώνη, πριν τις μάχες.
«Οποιος μείνει, ας ακούει των γυναικών τα μοιρολόγια…»