Φωτοσκιάσεις

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Συνενοχή

Επειδή η έρευνα Ντογιάκου παρασίτεψε και πρέπει να ανακοινωθεί – προφανώς… απαλλακτικό – πόρισμα, η προεδρική σπουδή να βγάλει «αλώβητη» τη Δημοκρατία ισούται με πράξη οιονεί συνενοχής.

«Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να τα λέει αυτά». Ήταν ο τίτλος βιβλίου στη Γαλλία το 2016 για τον Φρανσουά Ολάντ.

Αν κάποιος γράψει κάτι αντίστοιχο για την ημέτερη Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρέπει να προσθέσει: «και αυτά δεν πρέπει να τα κάνει…».

Η κυρία δίνει διαρκώς λαβές για αρνητικά σχόλια, ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της.

Η διαρκώς επιδεινούμενη δημοφιλία της αναδεικνύει ότι η κοινή γνώμη αποστρέφεται το μοντέλο αρχηγού κράτους που λειτουργεί σαν κυβερνητική προέκταση.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου το κάνει χειρότερο: λειτουργεί ως οικεία της οικογένειας Μητσοτάκη.

Έστειλε το μήνυμα μετά την εκλογή της, όταν δείπνησε δημοσίως, μετά συντρόφων, με τον Πρωθυπουργό.

Το επανέλαβε στην πρόσφατη κυβερνητική ορκωμοσία: πέρα από κάθε όριο πρωτοκόλλου… ασπάσθηκε τα τρία παιδιά του πρωθυπουργικού ζεύγους!

Μια παρέα είμαστε.

Ο Μητσοτάκης την έχει κατ’ ουσίαν υπό περιορισμό – όπως δείχνει το ισχνό πρόγραμμα επισκέψεών της στο εξωτερικό και οι ελεγχόμενες παρεμβάσεις στα ελληνοτουρκικά – μετά από κάποιες γκάφες.

Ουδέποτε της ζήτησε να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, παρότι υπήρξαν σοβαροί λόγοι – επειδή δεν της εμπιστευόταν τη διαχείρισή του, όπως εγράφη.

Παρ’ όλα αυτά, η Πρόεδρος κινείται σαν επιπλέον υπουργός του – και σαν να μην υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα.

Με εμφανή επιδίωξη μιας δεύτερης θητείας – υπό το γνωστό σόφισμα «δεν είμαι δέσμια της καρέκλας» – έδωσε συνέντευξη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Καθ΄ υπέρβαση του ρόλου της, προσφέρει στην κυβέρνηση υπεράσπιση, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της θητείας της, που διέσυρε η ώρα στην υφήλιο: τις υποκλοπές.

Συνδέοντας την πρωτοβουλία της με την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας αποφάνθηκε αβασάνιστα, αλλά με προφανή στόχευση:

-«Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η Δημοκρατία στην Ελλάδα έμεινε αλώβητη…».

Πόσο αλώβητη μένει μια Δημοκρατία όταν η κυβέρνηση, με προσωπική εμπλοκή του Πρωθυπουργού, παρακολουθεί – δια της εθνικής αντικατασκοπείας – υπουργούς, στρατηγούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους της και πολίτες;

Δεν γνωρίζει η Πρόεδρος ότι οι υποκλοπές προκάλεσαν θεσμική αναστάτωση στη χώρα;

Ότι η κυβέρνηση και ο, απελθών, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνέπραξαν στη συγκάλυψη, ακόμη και με διώξεις κατά της ανεξάρτητης Αρχής που ερευνούσε το σκάνδαλο;

Δεν έμαθε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διεθνείς οργανισμοί, μεγάλα ΜΜΕ και φορείς υπεράσπισης του κράτους Δίκαιου ερευνούν τις κυβερνητικές πράξεις που το υπονομεύουν;

Της διαφεύγει ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη – και αυτό επικαλείται η κυβέρνηση για να αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει;

Για να ακριβολογούμε: λιμνάζει στη Δικαιοσύνη.

Επειδή η έρευνα Ντογιάκου παρασίτεψε και πρέπει να ανακοινωθεί – προφανώς… απαλλακτικό- πόρισμα, η προεδρική σπουδή να βγάλει «αλώβητη» τη Δημοκρατία, ισούται με πράξη οιονεί συνενοχής, στη συγκάλυψη των τραυμάτων που της προκάλεσε το σύστημα Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τριαντάφυλλος: Ο ξάδελφός του στη μάχη της κατάσβεσης στη Ρόδο – η φωτογραφία – ντοκουμέντο
Φωτιά στη Ρόδο: Αλαλούμ στον συντονισμό καταγγέλλουν οι εθελοντές - «Το κράτος είναι απόν»
Chevron Right