Επιχειρήσεις

Ιστορική ελληνική επιχείρηση δίνει 600.000 ευρώ στους εργαζόμενους

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 70 χρόνια από ιστορική γαλακτοβιομηχανία της Β. Ελλάδας, που κατάφερε να αφήσει πίσω της τις δυσκολίες και τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξεχωρίσει για τις επιδόσεις και τα οικονομικά της μεγέθη, που διαρκώς βελτιώνονται.

Έτσι παρά τα 70 της χρόνια, έχει κάθε λόγο να ατενίζει το μέλλον με μια φρέσκια, νεανική και αισιόδοξη οπτική.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, στα πλαίσια του εορτασμού των εβδομηκοστών γενεθλίων της η ΜΕΒΓΑΛ έχει σχεδιάσει μία σειρά δράσεων προσφοράς, με πρώτη και εξέχουσα αυτή που αφορά τους ίδιους τους ανθρώπους της. Η εταιρεία αναγνωρίζοντας τη μέγιστη συμβολή τους στην ανάκαμψη και επαναφορά στην κερδοφορία διέθεσε το ποσόν των 600.000 € στους εργαζομένους της.

Σε μία σύντομη τελετή η Αντιπρόεδρος & Δ/νουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κα Μαίρη Χατζάκου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ «Ο Αξιός», κ. Βασίλη Ζωγραφίδη, για την πρωτοβουλία της εταιρείας και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για την εμπιστοσύνη και το ζήλο που έδειξαν να παραμείνει η ΜΕΒΓΑΛ όχι μόνο ζωντανή αλλά και υγιής.

Οπως είπε μιλώντας στους εργαζόμενους: «Η εταιρεία μας με μεγάλη χαρά σας κάνει αυτό το δώρο, πρώτα γιατί πραγματικά το αξίζετε, αλλά και γιατί ως Διοίκηση θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να ανταποδίδουμε στους εργαζόμενους τα αποτελέσματα που έρχονται μέσα από τη δική τους δουλειά, διατηρώντας μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης και επωφελή για όλες τις πλευρές. Εύχομαι με την ίδια πίστη και την ίδια αγάπη να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον!».

Η ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ

Η ιστορία ξεκινά λίγο μετά την κατοχή, όταν ο Κωνσταντίνος Χατζάκος, προερχόμενος από οιγογένεια προσφύγων με μακριά παράδοση και βαθιές ρίζες στη γαλακτοκομία αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του γάλακτος.

H σύσταση της ΜΕΒΓΑΛ το 1950 έρχεται σαν φυσική κατάληξη της οικογενειακής παράδοσης και έκτοτε ξεκινάει μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας. Αρχικά η εταιρεία στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο στα Κουφάλια, μια κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή, γνωστή για το άριστο γάλα της.

Η επιλογή της συγκεκριμένης γεωγραφικής θέσης όπου συγκεντρώνεται το 67% της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος της Ελλάδας, αποδείχθηκε σοφή, καθώς όλες οι φάρμες βρίσκονται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ και η εγγύτητα αυτή εξασφαλίζει την ταχύτερη εισκόμιση πρώτης ύλης στο εργοστάσιο, την αμεσότητα στην επεξεργασία και τη φρεσκάδα στο τελικό προϊόν. Από την αρχή αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί, τόσο με την τοπική κοινωνία αλλά κυρίως με τους κτηνοτρόφους- παραγωγούς πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος που συνεργάστηκαν και εξακολουθούν να συνεργάζονται με την εταιρεία, ο αριθμός των οποίων σήμερα πλησιάζει τους 1000.

Τα πρώτα χρόνια η εταιρεία επικεντρώνεται στη συλλογή του γάλακτος και στη μεταποίησή του σε φέτα και κίτρινα τυριά και πολύ σύντομα το μικρό κτίριο, όπου λειτουργούσε το τυροκομείο, δεν «χωράει» τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται. Το 1967 η ΜΕΒΓΑΛ μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις, στο χώρο όπου λειτουργεί και σήμερα. Το εργοστάσιο εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, αγορασμένα από ευρωπαϊκές χώρες και ξεκινάει η παραγωγή σε βιομηχανικό επίπεδο αλλά με παραδοσιακές συνταγές.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Κωνσταντίνος Χατζάκος αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που ήξερε καλύτερα, το γάλα, στήνοντας μία μικρή μονάδα παραγωγής τυριών, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το όνειρό του θα εξελισσόταν σε μια ισχυρή και καινοτόμα εταιρεία διεθνούς εμβέλειας που εξακολουθεί να καινοτομεί και να αναπτύσσεται.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συνταγματική αναθεώρηση: «Παράθυρο» για την κατοχύρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας
Ολυμπιακός: Εξαντλήθηκαν τα 3.000 εισιτήρια για Τότεναμ - Ζητά περισσότερα!
Chevron Right