Ολική επαναφορά από σήμερα, Δευτέρα για το λιανεμπόριο έπειτα από μια περίοδο σκληρού lockdown, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την επανεκκίνηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων, ενώ ανοίγουν και τα JUMBO, τα οποία λειτουργούσαν μόνο μέσω του eshop και δεν εφάρμοσαν το click away.
«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, από Δευτέρα 18/1/2021 ΟΛΑ μας τα καταστήματα στην Ελλάδα θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ» ανέφερε η εταιρεία με τον ωράριο λειτουργίας να είναι «από τις 08.00 έως τις 20.00 (χωρίς ραντεβού). Ευχαριστούμε πολύ!».
Σημειώνεται ότι τα Jumbo ανοίγουν με το πλαίσιο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία είναι:
-Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης
-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
-Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία και φυσικά μάσκα παντού.